Sandokan

De naam Sandokan is afgeleid van een fictieve personage uit een boekenreeks van de Italiaanse schrijver Emilio Salgari. In de verhalen strijd Sandokan, ook wel de “Tijger van Maleisië” genoemd, tegen de heersende Engelse en Nederlandse kolonisten in en rond de Zuid-Chinese Zee.

Judo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst en betekend vrij vertaald “de zachte weg”. De ontwerper Jigoro Kano had rond 1880 de volgende filosofieën in gedachte toen hij deze sport bedacht:

  • Seiryoku Zenyo: Maximale resultaten met een minimale inzet. Door de energie van de tegenstander te gebruiken, kun je met zo min mogelijk eigen energie de tegenstander ten val brengen.
  • Jita Kyoei: Wederzijds respect. De deelnemers moeten respect hebben voor zichzelf en de ander.

 

Sandokan Judo Best

De judo vereniging Sandokan is opgericht op 30 juni 1994 en is nu gevestigd aan de Randweg in Best. De lesgroepen zijn voornamelijk gericht op kinderen uit de basisschoolleeftijd, maar ook voor (jong-)volwassenen is er een groep. Op een ontspannen en kindvriendelijke manier, wordt de judotechniek eigen gemaakt. De judotechniek en de manier van lesgeven helpt zowel angstige kinderen als agressieve kinderen, assertiever en weerbaarder te maken.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs om te kijken. Onze contactgegevens en lesrooster staan elders op deze website.